Ravenrock

Ravenrock

After an unfortunate flood, this house was gutted and ready for a restart.

Deep in the suburbs, this house was originally designed with a semi-detached garage and a sub-standard entryway. The main goal for this renovation was to make a front entry foyer that could accommodate several people arriving at once. The clients often host large family dinners, so this was key. The kitchen and dining space was also designed to be large enough to accommodate 16 people.

The existing damp breezeway was filled in to make room for a main level laundry room. New roof trusses were added to the structure to flatten out the form for a modern look. The master bedroom was built out over the front entry walkway, to allow for covered entry. A room placed at the top of the stairs provides a study area overlooking the backyard pool. The placement of the room also brings sunlight into the centre of the house plan. The original brick of the house, which was failing, had to be removed. The new brickwork put in its place speaks to the nature of the street that this suburban home finds itself in, which sees brick on every home.

RAVENROCK-Photo_190617_05.jpg
RAVENROCK-Photo_190617_17.jpg
Ravenrock-8.jpg
RAVENROCK-Photo_190617_11 (1).jpg
RAVENROCK-Photo_190617_16 (1).jpg
RAVENROCK-Photo_190617_19.jpg
Ravenrock-6.jpg
RAVENROCK-Photo_190617_15.jpg